Where We COMME From
בית האופנה הישראלי comme il faut
לפני 30 שנה, בשנת 1987, הקימו סיביל גולדפיינר וקרול גודין את בית האופנה הישראלי comme il faut. מאז הקמתו פועל כבית אופנה כחול-לבן, המעצב, מייצר ומשווק אופנת נשים איכותית ללא פשרות.
לאחר מספר שנים בעולם האופנה הישראלי, במהלכן באו המייסדות במגע עם מאות נשים על בסיס יומיומי, הן החלו לשים לב לדפוס, כתוצאה מהדיכוי של החברה הפטריארכלית המודרנית בה אנו חיים: נשים מכל הגילאים, מידות וסוגי גוף חוות לעתים בעיות רציניות עם גופן ונמנעות מלהביט בעצמן בראי. תוצאה ישירה של כל אלו הביאו לכך בשנת 2000 החליטו המייסדות להשתמש בכוח המותג במטרה להעלות את המודעות ולהפיץ אג'נדה פמיניסטית. מאז, כל פריט לבוש שעוצב, כל תמונה שהופקה וכל משפט שנכתב על ידי המותג, היו מחויבים לתפיסת העולם הפמיניסטית.
אופנה ופוליטיקה
חברת comme il faut מאמינה כי פוליטיקה אינה רק זהות מפלגתית, כי אם מושג רחב ועמוק יותר. לשיטתנו, פוליטיקה היא מעורבות, נקיטת עמדה והעברת מסר. הכלי העומד לרשותנו להעברת מסרים, הוא תחום העיסוק שלנו – אומנות ואופנה. נקיטת קו שיווקי פמיניסטי בעסק מסחרי הינו בהכרח עיסוק פוליטי, וחשיבה זו באה לידי ביטוי ב- comme il faut בפעולות שונות.
המודעות החברתית מניעה את comme il faut להבנת האחריות החברתית של מותגים, לפעול ולקדם את החברה שבתוכה אנו חיים, כדי לעבוד בקנה אחד עם רעיונות אלה. אנו מפתחות ומפיצות גישה קצת שונה לאופנה; מאמינות באופנה איטית, פריטים מוקפדים ואיכותיים המיוצרים בתנאים הוגנים, מחומרים איכותיים ותוך התחשבות בסביבה.
המושג אופנה איטית - SLOW FASHION חרוט על דגלנו ומשמעותו ניכרת באופנה שהולכת עם הגוף ולא נגדו, אופנה חכמה, איכותית, שימושית ומאריכת שנים. מסיבה זו, אנו מתחייבות לפריטים על זמניים עשויים מחומרים איכותיים, בדים עמידים ועיצובים מושקעים וחכמים.
השם Comme il faut הוא ביטוי צרפתי שאומר "כמו שצריך, כפי שהוא אמור להיות" אשר נלקח ממחזהו של צ'כוב "בת השחף". כחלק מתפיסת העולם הפמיניסטית, אנחנו מאמינות שכמו שצריך זה כמו שאת רוצה.
קולקציות האופנה המקוריות של המותג מעוצבות בתל אביב ומיוצרות בצפון פורטוגל במפעלים המתמחים בטקסטיל ותפירה עילית. בנוסף למוצרים בייצור העצמי של המותג,
מייבאת החברה מותגים נוספים של מעצבי על מחו"ל הנמ
כרים בחנויות. כגון: Faliero Sarti, MOMA ועוד מותגים מובילים מאיטליה וצרפת.
פעילות חברתית
לצד המעורבות החברתית המתבטאת באופן ניהולם וארגונם של בתי־העסק של החברה, עוסקת comme il faut גם בפעילות חברתית, כמו בשיתוף פעולה עם ארגון אחותי, תרומה מתמשכת לעמותת "נשים שורדות זנות", סדנאות אתר "נשים קונות מנשים", השתתפות בפרויקט "מעבירות" המסייע בהעברת פריטי לבוש או תמורתם למטרות שונות לקידום נשים. בשנת 2013 החל לעידוד המודעות לסרטן השד, סיוע במאבק למניעת אלימות נגד נשים, הפעלת פרויקט הקמת קואופרטיב עובדות הניקיון הראשון בישראל, הנועד לעזור לעובדות ניקיון לנתק את התלות בחברות קבלן המעסיקות אותן בתנאים לא הוגנים.
קוד אתי
כחלק מהקוד האתי שלה, מחויבת החברה לערכים של איכות הסביבה:
בשנת 2008 זכתה החברה לתעודה מטעם "עידוד היוזמה הטובה", המעידה על קיזוז פחמן מפעילות שוטפת.
*בשנת 2010 נכללה החברה ברשימת 100 החברות האתיות בעולם שמפרסם מכון אתיספרה.
*דו"ח אחריות חברתית-סביבתית - comme il faut אינה מחויבת לחשוף את נתוניה העסקיים, שכן מדובר בחברה פרטית, אך למרות זאת בשנת 2008 בחרה לפרסם דו"ח אחריות חברתית-סביבתית מקיף כאות למחויבות לאחריות ולשקיפות. החברה היא הראשונה מסדר גודל בינוני המדווחת באופן זה על פעילותה.
חברת comme il faut מופיעה גם ברשימת האו"ם ו-UNIFEM כמפגינה Best Practice בקידום מעמד האישה, וזכתה לציון לשבח מ-Global Compact על דיווחיה על עמידה בעקרונות של עסקים בעלי אחריות חברתית.
אמנות
comme il faut קשורה בקשר ישיר לאמנות גם בתרבות הארגונית שלה, ומבקשת לתת ביטוי לאינדיווידואל, לפרט, לייצר סביבת עבודה בה תהיה יכולת ביטוי אישית לכל אחת ואחד.
הבתים של comme il faut
חנות קונספט המביאה ללקוחה שלה את כל מה שהיא מבקשת סביב אותו נושא. תחת קורת גג אחת תמצאנה הלקוחות, נשים פעילות שזמנן יקר, את מה שהן צריכות ורוצות. תשומת לב מיוחדת ניתנת לרמת השירות הגבוהה ולאריזת המוצרים.